f:nyt - Indstil din leder... nu

23. april 2012

Kampen for at kåre årets bedste kommunale ledere er nu indledt. Både medarbejdere, borgere og samarbejdspartnere kan frem til den 29. juni 2012 indstille kandidater inden for tre kategorier til årets bedste leder

Af Kurt Ladefoged, fnyt@sl.dk

Innovation er temaet for årets prisuddeling, når Den Kommunale Lederpris igen i år skal uddeles til tre kommunale ledere, der har gjort en særlig indsats for nytænkning og medvirket til at skabe nye muligheder og perspektiver i opgaveløsningen på deres arbejdsplads.

Konsortiet, der står bag Den Kommunale Lederpris, fremhæver, at det er lederens opgave at sikre, at processerne forankres hos kompetente medarbejdergrupper, samarbejdspartnere, borgere og andre interessenter. Derfor indgår lederens innovationskraft i vurderingen af de indstillede kandidater, når dommer panelet kårer tre vindere inden for kategorierne:

  • Kommunale topchefer
  • Kommunale ledere af en faglig afdeling eller sektion i en forvaltning eller institution
  • Ledere af kommunale institutioner

De tre vindere modtager hver 50.000 kr. sponsoreret af it-firmaet KMD og revisionsfirmaet BDO.

Den videre proces

Processen der skal nå frem til at kåre de bedste kommunale ledere foregår sådan, at man på www.lederprisen.dk frem til den 29. juni kan indstille den leder, der fortjener en udmærkelse. Efter indstillingsperiodens afslutning gennemgår konsortiet bag Den Kommunale Lederpris alle de indstillede kandidater og udvælger ni nominerede ledere, tre fra hver kategori.

De ni nominerede offentliggøres på KL’s Ledertræf den 11. september 2012, og vinderne kåres i slutningen af 2012.04.23 Sidste år var en socialpædagog – afdelingsleder Helle Thorsen, Lyngtoften, Køge – blandt de nominerede, dog uden at vinde.

Konsortiet bag lederprisen består af COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling, Kommunaldirektørforeningen samt en række faglige organisationer inden for den kommunale sektor, herunder Socialpædagogerne.

I sidste ende bliver det et dommerpanel – COKs Advisory Board – der udpeger de tre vindere.

Læs mere på www.lederprisen.dk